Terug naar Nieuws

Zwemmers van ZC Borger presteren bij deel 4 25-50 meter wedstrijd in Assen

Gepubliceerd op:
Zwemmers van ZC Borger presteren bij deel 4 25-50 meter wedstrijd in Assen

Afgelopen zaterdag (9 maart) deden 19 zwemmers van ZC Borger mee aan deel 4 van de 25-50m wedstrijd in Assen. 

Voor Nova Boekholt was deze wedstrijd extra bijzonder, want het was namelijk haar allereerste echte wedstrijd! Zo voelde het voor haar echter niet, want ze had immers al meegedaan aan de Clubkampioenschappen dus ze vond het niet echt spannend. Ze zwom dan ook alsof ze nooit anders heeft gedaan en heeft 2 mooie officiele tijden gezwommen!

Bij de 25 -50 meter wedstrijd is de afstand aan het begin van het programma voor alle leeftijden een medaille afstand. Dit keer was dat voor de 50 meter schoolslag.  ZC Borger nam een groot deel van de medailles naar huis. Lucas van Dijk, Ilse Ruiter en  Rixt Rothschaid zwommen naar een 1e plaats. Stan Rothschaid, Emma Hoek, Lotte Kooij, Marylay Kaijser en Naomi van der Suijs mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen. En een bronzen medaille ging mee naar huis met Femke Jalving, Melanie Zondag en Guido Drenth. Nou ja…. Guido kreeg net als Lucas de medaille helaas nog niet mee. Die waren er helaas niet, maar die krijgen ze bij de volgende 25 - 50 meter wedstrijd die ook weer in Assen plaats vindt.

 

Niet iedereen zwom de medaille afstand en niet iedereen viel in de prijzen, maar alle zwemmers hebben prachtig gezwommen en veel persoonlijke records zijn verbroken!

 

Kaily Haaijer moest door een ongelukkig val in het zwembad, de wedstrijd halverwege staken. Gelukkig is het goed afgelopen en verscheen ze afgelopen week alweer op de training. We hopen dat de pijn ook snel weg is.

 Al met al was het een leuke gezellige en ook nog succesvolle wedstrijd. Op naar de volgende! Deze staat gepland op zaterdag op 16 april.

 

ZC Borger goed vertegenwoordigd in Coevorden

ZC Borger goed vertegenwoordigd in Coevorden
Eerste wedstrijd 25-50 m in Coevorden, ZC Borger goed voor 25 nieuwe persoonlijke records!
 

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).