Terug naar Nieuws

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven

Gepubliceerd op:
Zwemclub Borger presteert in Eindhoven

Dit weekend stond voor de zwemmers van ZC Borger in het teken van de (Junior) Swimcup in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion te Eindhoven.

Zaterdag: Rowan Keen en Dionne Salomons kwamen Emile voor de Swimcup vergezellen. Dionne is van start gegaan op de 50 meter rugslag en 100  meter vrije slag. Na een week ziek zijn en nog niet helemaal fit heeft ze mooie en nette race gezwommen. Rowan begon met de 400 meter vrije slag, een keurige race, net iets boven zijn pr. Emile begon met de 100 meter schoolslag en zwom op zijn pr in een goede race. Daarna zwommen beide heren de 400 meter wisselslag. In de B-finale wisten beide heren 3 á 4 seconden van hun tijd af te snoepen. Rowan werd 11e en Emile 13e.

 Voor de Arena Junior Swimcup was ZC Borger met 4 zwemmers vertegenwoordigd, namelijk Annelie Klinkhamer, Xander de Roos en Jorylyn en Marylay Kaijser. Alle 4 zwemmers kwamen op 2 verschillende slagen uit en uiteindelijk mocht het resultaat er zijn met op 7 van de 8 gezwommen serienummers een persoonlijk record. De zwemmers waren alle 4 daardoor ook uitermate tevreden over deze dag.

 

Zondag: Emile heeft in de voorrondes de 50 meter schoolslag gezwommen, iets boven zijn pr, net als de 200 meter wisselslag. In de middag zwom hij in de C finale een mooie 200 meter wisselslag met maar liefst nog 2,5 seconde sneller dan in de voorrondes in de morgen.

Tijdens de Junior Swimcup voegden Benthe Hilbolling, Jula Deuring, Carmen van Dijk en Lisanne Tol zich voor een dag toe aan het zwemcomité van Borger.

Alle zwemmers hebben weer hun sportiefste beentje voor gezet en dit resulteerde in mooie persoonlijke records en geweldige prestaties. Jammer genoeg kreeg 1 zwemster een spierblessure waardoor zij niet het maximale uit haar races kon halen.

Alle zwemmers bedankt voor jullie enthousiasme en sportiviteit, ouders bedankt voor jullie tijd en aanmoedigingen en hopelijk mag ZC Borger volgend jaar wederom met een aantal zwemmers deelnemen aan dit geweldige toernooi.

Bekijk ook

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger
Vrijdag 29 maart vond de jaarvergadering van Zwemclub Borger plaats in de Eeserhof in Ees.

Zwemmers van ZC Borger presteren bij deel 4 25-50 meter wedstrijd in Assen

Zwemmers van ZC Borger presteren bij deel 4 25-50 meter wedstrijd in Assen
Afgelopen zaterdag (9 maart) deden 19 zwemmers van ZC Borger mee aan deel 4 van de 25-50m wedstrijd in Assen. 

Minioren en junioren van Zwemclub Borger presteren in Hoogeveen

Minioren en junioren van Zwemclub Borger presteren in Hoogeveen
 ZC Borger ging met een bescheiden groep van 11 zwemmers naar Hoogeveen voor het minioren en junioren circuit deel 3.