Terug naar Nieuws

ZC Borger naar Lange Afstand Circuit in Hoogeveen

Gepubliceerd op:
ZC Borger naar Lange Afstand Circuit in Hoogeveen

Afgelopen zondag werd de LAC-wedstrijd in Hoogeveen gezwommen. De zwemmers van ZC Borger konden zich inschrijven voor de 400 meter wisselslag, de 400, 800 en de 1500 meter vrije slag.

Marylay Kaijser beet het spits af met de 400 meter wisselslag. In januari zwom zij deze afstand voor de 1e keer. Nu 2 maanden later wist zij die tijd met 10 seconden te verbeteren en zette een tijd van 6.36.95 neer.

In het volgende programma zwommen Lieke en Anniek Brinkman, Carmen van Dijk en Jorylyn Kaijser de 400 meter vrije slag. Lieke en Anniek zwommen deze afstand voor de eerste keer. Dat is natuurlijk spannend, want het is best lastig om voor het eerst een lange afstand te zwemmen en deze in te delen, maar de meiden wisten dat zeer goed te doen. Carmen had de 400 meter vrije slag al eens eerder gezwommen en wist haar pr van 7.06.24 aan te scherpen naar een tijd van maar liefst 6.26.69. Jorylyn zwom een paar seconden boven haar pr. Dit was tevens een prima race, omdat zij afgelopen week net weer was gestart met trainen na een heftige griep te hebben gehad. 

Na de pauze was het de beurt aan Brenda Beijering en Kaily Haaijer. Zij stonden aan de start van de 800 meter vrije slag. Voor Kaily een nieuwe ervaring en dus ook aftasten hoe zij deze race op zou gaan bouwen. Maar ook zij wist de afstand goed vol te houden en een mooie eerst tijd neer te zetten. Voor Brenda was het al een tijd geleden dat zij de 800 meter vrije slag had gezwommen. Daardoor wist zij haar tijd met exact 2 minuten te verbeteren. Hiermee zette zij het clubrecord voor 15-jarige meisjes op haar naam. Tevens zwom zij hiermee het algemene clubrecord uit 2007, dat nog op naam van Anita Scheper stond, uit de boeken met een verbetering van 5 seconden. 

In het laatste programma mochten Ivor Feunekes en Denise Dost starten op de 1500 meter vrije slag. Door beide nog nooit eerder gezwommen, dus ook voor hen een nieuwe ervaring. Ivor en Denise zwommen de gehele race gezamenlijk op.  Zij konden elkaar mooi versterken en wisten een goeie vlakke 1500 meter te zwemmen. Zij zetten respectievelijk een tijd van 20.30.30 en 20.33.03 neer. Tevens wisten zij allebei hun pr op de 800 vrij binnen deze afstand te verbeteren. Ivor scherpte zelfs zijn 400 meter vrije tijd aan.

Een mooie zwemmiddag voor ZC Borger want met 9 zwemmers 9 afstanden zwemmen en 14 pr’s neer zetten is een topprestatie!

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven
Dit weekend stond voor de zwemmers van ZC Borger in het teken van de (Junior) Swimcup in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion te Eindhoven.
 

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger
Vrijdag 29 maart vond de jaarvergadering van Zwemclub Borger plaats in de Eeserhof in Ees.