Terug naar Nieuws

ZC Borger laat in het zwembad de zon schijnen tijdens de regionale A kampioenschappen

Gepubliceerd op:
ZC Borger laat in het zwembad de zon schijnen tijdens de regionale A kampioenschappen

Het startsein werd op zaterdag gegeven voor deze regionale A kampioenschappen.

Voor Annelie Klinkhamer en Jorylyn Kaijser was het de eerste keer dat zij aan dit evenement mochten deelnemen. Annelie zwom een persoonlijke record (pr) op de 50 meter schoolslag wat haar een 2e plaats op het podium opleverde. Jorylyn zwom een uitstekend pr op de 200 meter wisselslag en ook voor haar een zilveren medaille. Brenda Beijering zwom een fantastische 200 meter wisselslag met een pr van 5 seconden. Dyan Rothschaid zwom een pr op het sprintnummer, de 50 meter vrije slag. Dionne Salomons lag ook in de baan tijdens dit programma maar behaalde net geen pr. Met net een operatie achter de rug is dit een mooi resultaat. Voor Mike Fuhler stond de 100 meter vrije slag op het programma. Hij zwom hard wat hem een pr van een seconde opleverde. Rowan Keen kwam deze dag met 2 pr’s thuis. Op de 200 meter rugslag leverde hem het een gouden medaille op. Tevens ging Emile Dost ook met 2 pr’s en 2 gouden medailles naar huis. De dag werd afgesloten met Brenda, Dionne, Emile en Rowan. Zij zwommen de estafette 4 x 100 meter vrije slag gemengd. In een sterk deelnemersveld zwommen zij zich naar een 4e plaats.

Zondag zijn er wederom door bovenstaande toppers uitstekende racen en pr’s gezwommen. Daarnaast werden er door de zwemmers de nodige medailles gehaald. Carmen van Dijk verraste op de slotdag de ploeg het meest. Zij zwom in een tijd van 37,83 seconden een prachtige pr en zwom zichzelf naar een de 2e plaats op het podium.

De medaille teller voor ZC Borger staat na een weekend tot nu toe op 9. Er zijn 4 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille in de wacht gesleept. De zilveren medailles staan op naam van onze junioren 1 Annelie, Carmen en Jorylyn die voor het eerst meedoen aan deze wedstrijd.

Een prachtig resultaat waar de ploegleiding, publiek en de zwemmers met trots op mogen terug blikken.

1-uursestafette

1-uursestafette
SG de Zwemlinie heeft op zaterdag 7 maart meegedaan aan de 1-uursestafette in Hoogezand.
 

Grote groep ZC Borger zwemmers bij de Gervobokaal.

Grote groep ZC Borger zwemmers bij de Gervobokaal.
Op zaterdag 29 februari deed ZC Borger met een grote groep van 20 zwemmers mee aan de Gervobokaal in Winschoten.