Terug naar Nieuws

Terugblik op het jaar 2020 bij ZC Borger

Gepubliceerd op:
Terugblik op het jaar 2020 bij ZC Borger

En dan is de laatste dag van het jaar aangebroken, tijd om even terug te blikken. 2020 was een bijzonder jaar. Waar we in het begin van het jaar nog gewoon wedstrijden konden zwemmen, gooide het coronavirus vanaf maart roet in het eten.

Alles ging op slot en ook de zwembaden moesten dicht. Gelukkig werd er een creatieve manier gevonden waarop we toch samen buiten konden sporten, er werden namelijk landtrainingen gegeven. Dit was een succes, maar onze zwemmers waren ook erg blij toen ze hun baantjes konden zwemmen in het buitenbad in Exloo.
De jaarvergadering vond online plaats en we sloten het zwemseizoen af met een gezellige dag vol diverse outdoor activiteiten bij 25 graden Noord.

Na de zomervakantie konden we al vrij snel weer meters maken in zwembad Hunzedal. Wel met een beperkt aantal uren dus de selectie en jeugd konden nog niet voluit gaan, maar het was fijn om al die blije en enthousiaste zwemmers weer fanatiek bezig te zien op hun oude vertrouwde plekje.

De mandarijnenactie vond dit jaar ook op een andere manier plaats, de ZC Borger mandarijnen drive through was een groot succes. Ook met de Rabo Club Support en de Grote Clubactie werden mooie bedragen opgehaald die we weer kunnen besteden aan zwemattributen.

Helaas zijn de zwembaden op dit moment weer dicht, maar we hopen in het nieuwe jaar zo snel mogelijk weer ‘gewoon’ te kunnen zwemmen.

Wij willen iedereen een goede jaarwisseling wensen 🍾✨🎇!

Op naar een sportief en fantastisch 2021. Blijf gezond!

ZC Borger zwemt eerste wedstrijd van het seizoen.

ZC Borger zwemt eerste wedstrijd van het seizoen.
Op zaterdag 26 juni organiseerde ZC Borger in zwembad de Leewal in Exloo een onderlinge zwemwedstrijd. Voor sommigen was het de eerste ‘echte’ wedstrijd en best spannend, anderen voelden zich direct weer als een vis in het water met het zwemmen van een wedstrijd.
 

ZC Borger zwemmers in de ban van de sabeltandtiijger.

ZC Borger zwemmers in de ban van de sabeltandtiijger.
Op zaterdag 24 april is er voor onze zwemmers onder de 14 jaar een leuke buitenactiviteit georganiseerd in Exloo.