Terug naar Nieuws

Swimkick Minioren seizoen afgesloten met een positief resultaat

Gepubliceerd op:
Swimkick Minioren seizoen afgesloten met een positief resultaat

Zaterdag 11 mei 2019 vond de laatste Swimkick Minioren wedstrijd in Roden plaats. 

Voor alle zwemmers, ploegleiders en ouders was dit de eerste keer dat in dit bad in Roden. Het was voor een aantal dan ook even zoeken, maar iedereen stond op tijd bij de eerste start 😊.

De jongste zwemmers mochten als eerste starten. Zo onzeker ze aan het begin van het seizoen op het startblok stonden, zo zeker stonden ze er nu. Altijd prachtig om die groei te mogen zien en meemaken als ploegleiders. Ze zwommen mooie races en pasten goed toe wat ze in de training leren. Sven was de snelste van de jongens in dit programma en ontving hier een gouden medaille voor. Ilse had de 3e tijd van de meisjes en mocht hiervoor een mooie bronzenmedaille in ontvangst nemen. In hetzelfde programma werd Mette Holstege 4e en Carlijn Aardema 5e van de meisjes. Jinte Holstege die in de daarop volgende programma dezelfde afstand zwom, behaalde een 2e plaats en dus een zilveren medaille.

Emma Hoek, Stan Rothschaid, Lucas van Dijk, Guido Drenth en Lotte Kooij mochten daarna starten op de 50 meter schoolslag. Allen zwommen een keurige race. Voor Guido leverde dit een 2e plaats op en Stan en Lotte mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Daarna was het de beurt aan Rixt Rothschaid die mocht starten op de 200 meter wisselslag. Ietwat zenuwachtig voor alle keerpunten, dook ze het water in. De 3 baan raakte ze in verwarring door een lijn met balletjes in het water die ze aanzag voor de vlaggetjes en keerde daardoor te vroeg op haar buik. Desondanks zwom ze de resterende 5 banen nog keurig uit in een eindtijd van 3.20.03 die niet de boeken in gaat door de diskwalificatie.

Lieke en Anniek Brinkman sloten het programma voor de pauze af voor ZC Borger met een 100 meter vrije slag. Beide meisje zwommen een prachtige race en verbeterden beiden hun persoonlijk record met ca 8 seconden.

Na de pauze mochten Anniek en Lieke de 100 meter vlinderslag zwemmen. Een afstand waar de zich op verheugden maar die ze toch ook wel spannend vonden. Want 100 meter vlinderslag. Hoe zwem je die. De meiden deelden hun race op hun eigen manier in en zwommen de race keurig uit en werden zelfs beloond met een zilveren (Lieke) en bronzen (Anniek) medaille.  

De overige zwemmers zwommen na de pauze ook nog fantastische races en er werden veel persoonlijke records gezwommen, de eindtijden leverden medailles op voor Mette Holstege (1e), Jinte Holstege (3e), Stan Rothschaid (2e) en Emma Hoek (3e).

Allemaal harstikke goed gedaan en op naar het volgende Swimkick Minioren seizoen!

Bekijk ook

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag
Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Emile Dost vertegenwoordigde Zwemclub Borger in het chloorbad.