Terug naar Nieuws

Rowan Keen van Zwemclub Borger wordt twee keer 5e van Nederland tijdens ONK

Gepubliceerd op:
Rowan Keen van Zwemclub Borger wordt twee keer 5e van Nederland tijdens ONK

Het weekend voor kerst stond in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap Korte Baan in Tilburg. 

Alle beste zwemmers van Nederland kwalificeerde zich door middel van limieten te zwemmen op verschillende afstanden. Rowan Keen, Emile Dost en Dionne Salomons zwommen voor ZC Borger tussen de lijnen in het 25meter bad.

Dionne zwom vrijdag, zaterdag en zondag. Ze knalde dit weekend op de 100 meter vrije slag en had zich drie keer gekwalificeerd op haar specialiteit, de rugslag. Ze startte op de 50, 100 en 200 meter. Ze heeft op alle afstanden enorm hard haar best gedaan, lekkere racen gezwommen en een mooie eindklassering behaald.

Emile zwom vorige week nog in Eindhoven de steren van de hemel en ook tussen het grote geweld van de heren had hij zich gekwalificeerd voor het ONK. Hij zwom op de 50 meter vlinderslag een persoonlijke record. Emile op de 200 meter schoolslag een tijd van 2:24.25. Hij wist zich op de 200 meter wisselslag naar de B-finale te zwemmen en werd hier keurig 3e. Rowan kwam uit op vijf afstanden dit weekend. De 200 en 400 meter vrijeslag waren goed voor mooie prestaties maar het weekend stond voor hem in het teken van de wisselslag. Hij wist zich op de 100, 200 en 400 meter wisselslag te kwalificeren. De 100 meter wisselslag werd hij in de B-finale 3e maar op de 200 en 400 meter werd hij 5e van Nederland! Een knappe en unieke prestatie voor een zwemmer van ZC Borger. Hij heeft nog altijd de drive om beter en sneller te willen worden. Met respect in de top 10 van Nederland geëindigd. Chapeau!

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven
Dit weekend stond voor de zwemmers van ZC Borger in het teken van de (Junior) Swimcup in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion te Eindhoven.
 

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger
Vrijdag 29 maart vond de jaarvergadering van Zwemclub Borger plaats in de Eeserhof in Ees.