Terug naar Nieuws

Rowan Keen van Zwemclub Borger wordt twee keer 5e van Nederland tijdens ONK

Gepubliceerd op:
Rowan Keen van Zwemclub Borger wordt twee keer 5e van Nederland tijdens ONK

Het weekend voor kerst stond in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap Korte Baan in Tilburg. 

Alle beste zwemmers van Nederland kwalificeerde zich door middel van limieten te zwemmen op verschillende afstanden. Rowan Keen, Emile Dost en Dionne Salomons zwommen voor ZC Borger tussen de lijnen in het 25meter bad.

Dionne zwom vrijdag, zaterdag en zondag. Ze knalde dit weekend op de 100 meter vrije slag en had zich drie keer gekwalificeerd op haar specialiteit, de rugslag. Ze startte op de 50, 100 en 200 meter. Ze heeft op alle afstanden enorm hard haar best gedaan, lekkere racen gezwommen en een mooie eindklassering behaald.

Emile zwom vorige week nog in Eindhoven de steren van de hemel en ook tussen het grote geweld van de heren had hij zich gekwalificeerd voor het ONK. Hij zwom op de 50 meter vlinderslag een persoonlijke record. Emile op de 200 meter schoolslag een tijd van 2:24.25. Hij wist zich op de 200 meter wisselslag naar de B-finale te zwemmen en werd hier keurig 3e. Rowan kwam uit op vijf afstanden dit weekend. De 200 en 400 meter vrijeslag waren goed voor mooie prestaties maar het weekend stond voor hem in het teken van de wisselslag. Hij wist zich op de 100, 200 en 400 meter wisselslag te kwalificeren. De 100 meter wisselslag werd hij in de B-finale 3e maar op de 200 en 400 meter werd hij 5e van Nederland! Een knappe en unieke prestatie voor een zwemmer van ZC Borger. Hij heeft nog altijd de drive om beter en sneller te willen worden. Met respect in de top 10 van Nederland geëindigd. Chapeau!

ZC Borger goed vertegenwoordigd in Coevorden

ZC Borger goed vertegenwoordigd in Coevorden
Eerste wedstrijd 25-50 m in Coevorden, ZC Borger goed voor 25 nieuwe persoonlijke records!
 

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).