Terug naar Nieuws

Rowan Keen uit Klijndijk behaald bronzen medaille op het ONK

Gepubliceerd op:
Rowan Keen uit Klijndijk behaald bronzen medaille op het ONK

Vrijdag, zaterdag en zondag was het Open Nederlands Kampioenschap in Amersfoort. Van Zwemclub Borger namen Rowan Keen, Emile Dost en Dionne Salomons deel aan dit kampioenschap.

Vrijdag zwommen Rowan en Emile beide de 400 meter wisselslag. In deze voorronde eindigde Emile als 7de en werd Rowan 3de. Rowan mocht hierdoor in de finale zwemmen en werd ook hier 3de van Nederland met een tijd van 4.36.63. Deze tijd is 9/100e langzamer dan zijn persoonlijk record. Een bronzen medaille in het sterk veld is een knappe prestatie! Rowan zwom deze dag ook nog de 200 meter vrije slag en werd hiermee 26ste.

Zaterdag kwamen wederom Rowan en Emile in actie. Dionne was voor deze dag ook naar Amersfoort gekomen om nogmaals te schitteren in het water. Rowan zwom de 400 meter vrije slag en behaalde hiermee de finale. Hij zwom zichzelf naar een 6e plaats. Rowan en Emile zwommen beide de 200 meter wisselslag. Rowan werd 8ste en Emile 20ste. In de finale zwom Rowan zich nogmaals naar een 8ste plaats en Emile werd 2de in de B-finale. Emile liet zich ook nog van zijn beste kant zien op de 100 meter schoolslag. Dionne knalde vandaag op de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag.

Zondag was het de eer aan Emile en Rowan om het kampioenschap af te maken. Emile mocht op beide afstanden knallen, doodgaan en doorgaan. De 50 meter klappers waren de schoolslag en rugslag. Op de 50 meter rugslag werd hij 19de en plaatste hij zich voor de B-finale en werd hier 7e.

Rowan zwom de finale van de 1500 meter vrije slag. Aan het einde van dit weekend kon hij er helaas geen persoonlijk record van maken maar hij wist wel 8e van Nederland te worden.

Dit weekend heeft in het teken gestaan van vele normeringen in de top 10 van Nederland. Erg trots wij op onze zwemmers die deze prestaties kunnen neer zetten.

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).
 

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.