Terug naar Nieuws

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Gepubliceerd op:
Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).

Beide zwemmers moesten 200 meter zwemmen. Dionne de rugslag en Rowan de vrije slag. Rowan zwom hem in de ochtend in een tijd van 1.57.84. In de B-finales, die middag snoepte hij nog een aantal tienden van zijn tijd af en werd 2e in de B-finale.  Dionne zwom haar 200 meter rug in 2.32.94. Ze was niet helemaal tevreden maar een mooie start van het toernooi.

Op dag twee trapte Rowan als eerste af in de morgen op de 400 meter wisselslag. Hij zwom zo hard dat hij met de snelste tijd door ging naar de A-finale in de middag. Dionne zwom haar 100 meter vrije slag in een tijd van 1.03.10 en de 100 meter rugslag in een mooie tijd, dicht bij haar persoonlijk record.

Rowan heeft in de finale van de 400 meter wisselslag alles gegeven, de strijd was spannend en snijdend in het chloor bad met Sten Postma. Rowan tikte na 4 slepende minuten en 36 seconden aan als tweede en behaalde hiermee een tweede plaats op de 400 meter wisselslag. Twee van Nederland in een zeer sterk veld. Een zeer knappe prestatie als 24-jarige uit Klijndijk! Hiermee behaalde hij tevens nog een persoonlijk record en Drents record.

De laatste dag sloot Emile Dost, die vorige week nog een bronzen medaille wist te bemachtigen, aan bij het duo. Hij zwom de 50 meter vlinderslag in een tijd van 26.81. Vervolgens startte op 50 meter rugslag en tikte aan in een tijd van 31.79. Rowan en Emile kwamen beide uit op de 200 meter wisselslag. Emile behaalde zijn 200 meter in een tijd van 2.14.27 en Rowan zwom zich naar de A-finale in een tijd van 2.11.74.

Eind van de dag zwom Rowan nog twee finales. De 400 meter vrije slag in een tijd van 4.10.57, sneller dan vanmorgen en nog een 7e plek in de top 10 van Nederland. Tevens behaalde hij in de A-finale op de 200 meter wisselslag een 7e plek in een tijd van 2.11.43, aantal tienden sneller dan vanmorgen.

Zwemclub Borger is trots op deze zwemmers. Zij hebben unieke prestaties neergezet in Amersfoort!

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.
 

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag
Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Emile Dost vertegenwoordigde Zwemclub Borger in het chloorbad.