Terug naar Nieuws

Minioren presteren in Hoogeveen

Gepubliceerd op:
Minioren presteren in Hoogeveen

 Zaterdag 26 januari stond voor ZC Borger de Swimkick Minioren wedstrijd deel 2 op het programma.

Voor zwemmers Sven Drenth, Mette en Jinte Holstege en Anna Sikkes was het een spannende wedstrijd, want het was hun eerste echte wedstrijd. Maar de 4 zwemmers stonden op het startblok of ze nooit anders hadden gedaan. Het onderdeel swimkick is speciaal voor de minder ervaren wedstrijdzwemmer en zijn de regels iets soepeler en de afstanden wat korter. Voor onze 4 nieuwe zwemmers hoefden de officials langs het bad geen oogje dicht te knijpen want ze deden alles goed.

Sven Drenth ging zijn eerste wedstrijd zelfs met een gouden en zilveren medaille naar huis. Goud behaalde hij op de 25 meter rugslag en zilver op de 25 meter schoolslag. Ook Mette en Anna gingen hun  eerste wedstrijd niet met lege handen naar huis. Mette wist een bronzen medaille te halen op de 25 meter rugslag en Anna een bronzen medaille op de 25 meter schoolslag. Dit smaakt vast naar meer!

Emma Hoek had haar debuut op de afstand 50 meter. Dat is natuurlijk ook even spannend want dan moet je een keerpunt maken. Ook dit deed zij in een swimkick onderdeel van de wedstrijd, dus er mochten kleine foutjes gemaakt worden. Maar dat had Emma niet nodig want zowel het keerpunt van de rugslag als het keerpunt van de schoolslag gingen helemaal goed. De 50 meter rugslag leverde haar zelfs een bronzen medaille op!

We hadden ook een keer een ZC Borger podium. In het programma 25 meter schoolslag haalde Ilse Ruiter de 1e plaats, Jolé Deuring de 2e plaats en zoals hierboven genoemd Anna Sikkes de 3e plaats. De dames straalden op het podium.

Rixt Rothschaid hengelde nog een gouden medaille binnen op de 100 meter schoolslag en een bronzen op de 50 meter vlinderslag. De zwemmers Jinte Holstege, Lieke en Anniek Brinkman, Nila Deuring, Guido Drenth, Lucas van Dijk en Stan Rothschaid zwommen fantastische tijden. Bijna allemaal persoonlijk records! Her en der vielen ook wat diskwalificaties, maar dat is helemaal niet erg. Hier leren we van en de tips nemen we mee naar de training en de volgende wedstrijd!

Allemaal hartstikke goed gedaan!

Groet van een trotse ploegleider.

Bekijk ook

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag
Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Emile Dost vertegenwoordigde Zwemclub Borger in het chloorbad.