Terug naar Nieuws

Minioren spetteren in de finales in Heerenveen

Gepubliceerd op:
Minioren spetteren in de finales in Heerenveen

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni vonden de regionale miniorenfinales in Sportstad Heerenveen plaats.

Dit is de afsluitende wedstrijd van het miniorencircuit 2018/2019. De snelste 24 zwemmers per afstand uit dit circuit hebben zich geplaatst voor deze miniorenfinale. Al een hele prestatie dus als je hier mag starten!

Dag 1

Voor de zaterdag hadden Anniek en Lieke Brinkman, Lotte Kooij, Lucas van Dijk, Rixt Rothschaid en Stan Rothschaid een uitnodiging van KNZB ontvangen om deel te nemen. Samen met de ZC Borger juryleden Klaas Schaart, Jeanien Schaart en Bastiaan Kooij reisden ze af naar het zwembad in Heerenveen.

Anniek en Lieke mochten direct in Programma 1 serie 1 laten zien wat zij in huis hadden op de 100 meter vlinderslag. Lieke zwom een prachtig persoonlijk record die 5 seconden sneller is dan haar oude tijd. Anniek had het wat moeilijker. Haar schouders wilden niet makkelijk de richting op die zij wou en kwam op een eindtijd dat boven haar persoonlijk record lag, maar nog steeds een mooie tijd voor de 100 meter vlinderslag!

Daarna was het de beurt aan Lotte Kooij, Nila Deuring en Rixt Rothschaid voor de 100 meter rugslag. Nila had er zin in vloog als een speer door het water. De race zag er prachtig uit en resulteerde dan ook in een persoonlijk record van 5 seconden! Lotte mocht voor het eerst deelnemen aan de regionale finale en stond wat zenuwachtig aan de start.  Lotte ging de strijd flink aan en deed de 4 banen 9 seconden sneller dan de vorige keer maar helaas werd het eerste keerpunt afgekeurd en komt de snelle tijd  niet in de boeken. Hetzelfde geld voor Rixt. Zij zwom ook 5 seconden sneller haar persoonlijke record maar haar 3e keerpunt werd afgekeurd waardoor ook zij op de diskwalificatielijst belandde.

Nog voor de pauze begon mochten Anniek en Lieke starten op de 100 meter vrij. Met de 100 meter vlinder nog in de benen en in een sterk deelnemersveld wisten ze zich goed staande te houden! Beide dames zwommen rond hun persoonlijke record.

Na de pauze mochten  Nila Deuring en Rixt Rothschaid direct starten op de 50 meter vlinder. Na de goede prestatie op de 100 meter rugslag had Nila er alle vertrouwen in dat ook deze afstand goed zou komen. En  dit keer resulteerde dit voor Nila in een persoonlijk record van dik 3 seconden.

Rixt kreeg het ritme van de vlinderslag in het sterke deelnemersveld niet goed te pakken en eindigde 2 seconden boven haar persoonlijke record.

Na bijna 2 uur wachten mochten ook Stan Rothschaid en  Lucas van Dijk naar de startblokken. Voor beide heren stond de 100 meter vrije slag op het programma. Stan mocht direct in de eerste serie en had goed bij alle andere zwemmers gekeken en ging er als een speer vandoor! Hij wist zijn starttempo goed vast te houden en dit resulteerde in 2 persoonlijke records op 1 afstand. Hij verbeterde zijn 50 meter vrije slag tijd met dik 1 seconde en zijn 100 meter vrije slag tijd met maar liefst 14 seconden!

Daarna mocht Lucas het water in. Ook hij wou dat het wachten de moeite waard was geweest en schoot als een raket door het water. Ook hij had bijna 2 persoonlijke records gezwommen op 1 afstand. De eerste 50 meter zwom hij op zijn persoonlijk record en hij verbrak zijn 100 meter vrije slag tijd met 3 seconden!

Alsof de 100 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag nog niet genoeg waren voor 1 middag, mochten Anniek en Lieke nog starten op de 200 meter wisselslag. De dames hadden er zin in! Met mooie doelen in hun hoofd, doken ze het water in. Beide dames lieten weer een fantastische race zien. Wat een mooie techniek hebben ze toch. En goed technisch zwemmen werd beloond met 2 prachtige persoonlijke records! Anniek zwom maar liefst 13 seconden sneller dan haar persoonlijke record en Lieke 5 seconden sneller dan haar persoonlijke record.

Nila en Rixt mochten dag 1 voor ZC Borger afsluiten met de 100 meter vrije slag. Nila liet weer een mooie race zien en wist haar tempo goed vast te houden. Ze zwom een persoonlijk record van 3 seconden. Rixt beet zich vast in het sterke deelnemersveld en zette alles op alles met als resultaat een persoonlijk record van 5 seconden. Dit leverde Rixt een podium plaats op. Ze ontving hiervoor de bronzen medaille.  

Dag 2

Dag 2 was voor ZC Borger een broer en zussen middag. Anniek en Lieke Brinkman en Stan en Rixt Rothschaid waren de deelnemers van ZC Borger op dag 2 van de Regionale Minioren finale. Ook deze 2e dag was ZC Borger weer goed vertegenwoordigd in de jury. Klaas en Jeanien Schaart waren weer aanwezig en Anja Rothschaid verscheen deze dag ook in het witte official tenue in plaats van in het ZC Borger tenue.

Anniek en Lieke mochten direct in het eerste programma starten op de 400 meter vrije slag. Ieder op hun eigen tempo bouwden ze race mooi op. Voor zowel Anniek als Lieke leverde dit een persoonlijk record van 8 seconden op.

Een uur later mocht Stan weer het water in. Dit keer verscheen hij op het startblok voor de 100 meter wisselslag. Deze afstand vond hij wat spannend en was hij wat zenuwachtig. Maar Stan zwom alle slagen erg netjes en de keerpunten gingen allemaal goed. Het resulteerde niet in een persoonlijk record maar wel in een stuk vertrouwen in zijn eigen kunnen.

Rixt haar eerste afstand was de 100 meter schoolslag. Rixt zwom een krachtige schoolslag en kwam net onder haar persoonlijk record.

Anniek en Lieke verschenen de 2e middag nog op het startblok voor de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. Anniek wist op beide afstanden haar persoonlijke record nog te verbeteren, maar voor Lieke was de koek een beetje op. Lieke bleef keurig zwemmen maar zwom beide afstanden net iets langzamer dan haar persoonlijke records. Petje af voor deze meiden.  In totaal 1000m persoon wedstrijd gezwommen in 2 middagen.

Rixt en Stan mochten de tweede helft van de middag nog allebei 1 keer optreden. Rixt dook vol zelfvertrouwen het water in en zwom de eerste 50 meter vlinder zelfs een seconde sneller dan de dag ervoor.  Het tempo wist ze goed vast te houden wat resulteerde in een persoonlijk record van 12 seconden! Stan sloot voor ZC Borger de finales af met de 100 meter rugslag. Iets zenuwachtig voor al die keerpunten ging hij van start. Vol trots vertelde hij na zijn race dat alle keerpunten goed gingen en hij een persoonlijk record van 11 seconden heeft gezwommen!

De zwemmers en ploegleiders (Marinda Hagen, Dyan en Anja Rothschaid) blikken terug op een succesvol, gezellig en goed georganiseerd zwemweekend!

Jeanien, Klaas, Bastiaan, Marinda en Dyan bedankt voor jullie inzet als vrijwilliger!

 

1-uursestafette

1-uursestafette
SG de Zwemlinie heeft op zaterdag 7 maart meegedaan aan de 1-uursestafette in Hoogezand.
 

Grote groep ZC Borger zwemmers bij de Gervobokaal.

Grote groep ZC Borger zwemmers bij de Gervobokaal.
Op zaterdag 29 februari deed ZC Borger met een grote groep van 20 zwemmers mee aan de Gervobokaal in Winschoten.