Terug naar Nieuws

Minioren finales 2018 Heerenveen

Gepubliceerd op:
Minioren finales 2018 Heerenveen

Op zaterdag 9 juni 2018 was de eerste dag van de noord Nederlandse minioren finales 2018.

ZC Borger mocht met 11 zwemmers op 23 slagen uitkomen. Oftewel, een zeer goed seizoen voor de jonge zwemmers aangezien alleen de snelste zwemmers aan deze finales mogen deelnemen.

De club is deze eerste dag vertegenwoordigd door Benthe Hilbolling, Carmen van Dijk, Jula Deuring, Jorylyn Kaijser, Karsten Dreesman, Stijn Kooij, Anniek Brinkman, Lieke Brinkman, Rixt Rothschaid, Nila Deuring en Guido Drenth.

Er is een aanzienlijk aantal persoonlijke records gezwommen en ook zijn er uiteindelijk 2 gouden medailles mee terug gegaan naar Borger. Rixt Rothschaid zwom zowel op de 100m schoolslag en de 100m vrije slag zich naar een eerste plaats.

Zondag 10 juni 2018 was de tweede dag van de noord Nederlandse minioren finales in Heerenveen.

ZC Borger nam wederom met 11 zwemmers deel en deze zwemmers kwamen samen 23 keer aan de start.

Annelie Klinkhamer had deze dag ook een start weten te bemachtigen en kwam voor ZC Borger uit in het water. De jongens en meiden hebben goed gezwommen ondanks dat er vandaag geen medailles zijn behaald. O.a. een 4de plaats voor Jula Deuring op de 100m schoolslag en een 4de plaats voor Jorylyn Kaijser op de 400m vrije slag. Dit waren mooie prestaties. Daarnaast zijn er verschillende persoonlijke records gesneuveld waarbij Carmen van Dijk, Karsten Dreesman en Nila Deuring zelfs PR verbeteringen van 10 seconden of meer noteerden.

Jongens en meiden allemaal goed gezwommen, bedankt voor de goede sfeer en natuurlijk willen we ook de supporters die beide dagen aanwezig waren bedanken voor hun steun!

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).
 

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.