Terug naar Nieuws

Minioren en junioren van Zwemclub Borger presteren in Hoogeveen

Gepubliceerd op:
Minioren en junioren van Zwemclub Borger presteren in Hoogeveen

 ZC Borger ging met een bescheiden groep van 11 zwemmers naar Hoogeveen voor het minioren en junioren circuit deel 3.

In een sterk deelnemers veld, vooral bij de minioren wisten onze zwemmers zich kranig te weren. Dit leed tot een flink aantal pr’s en de nodige medailles. Bij de jongste minioren jongens pakte Stan goud op de 100 meter wisselslag en Lucas op de 100 meter vrije slag.

Bij de meisjes minioren 4 pakt Rixt 2 keer brons, Nila zwom niet in de medailles maar verbeterde 2 keer haar pr. Bij de meisjes minioren 5 zwom Lieke naar plaats 3 op de 100 meter rugslag. Op de 400 meter vrijeslag moesten Anniek en Lieke 3 meisjes van Hoogeveen voor zich dulden.

Bij de meisjes junioren zwommen Carmen en Benthe beide 2 pr’s waarbij vooral de 100 meter vlinderslag een flinke verbetering opleverde. Ook hier waren 3 keer 3 Hoogeveen zwemsters te snel.

Bij de jongens junioren zwommen Xander en Thomas beide 1 keer een pr.

Bekijk ook

25-50 meter wedstrijd deel 4.

25-50 meter wedstrijd deel 4.
Op zaterdag 25 januari vond de 25-50 meter wedstrijd plaats in Coevorden. Een drukke wedstrijd met maar liefst 200 starts. Alle slagen kwamen hierbij aan bod. Een grote groep zwemmers van ZC Borger deed hier ook aan mee. Voor Mark, Vince, Dyon en Gijs was het hun eerste zwemwedstrijd. Spannend, maar wat hebben ze hard gezwommen en dat resulteerde zelfs in medailles op de 50m schoolslag! Deze avond zijn er veel persoonlijke records gezwommen en diverse medailles behaald. Al met al een lange maar gezellige wedstrijd met mooie resultaten!

Zwemclub Borger op de kaart gezet in het zuiden van het land.

Zwemclub Borger op de kaart gezet in het zuiden van het land.
Afgelopen weekend vonden de Open Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan van zwemmen plaats in Tilburg. Alle beste zwemmers van Nederland kwalificeerden zich hiervoor door limieten te zwemmen op verschillende afstanden. Namens ZC Borger kwamen Rowan Keen, Emile Dost, Dionne Salomons, Bryan en Darren Chen in actie.

Minioren-Junioren circuit deel 2

Minioren-Junioren circuit deel 2
Op zaterdag 14 december heeft ZC Borger met 14 zwemmers meegedaan aan de tweede wedstrijd van het minioren-junioren circuit in Assen.