Terug naar Nieuws

Het weekend voor ZC Borger bij de regio B Zomerkampioenschappen in Hoogezand

Gepubliceerd op:
Het weekend voor ZC Borger bij de regio B Zomerkampioenschappen in Hoogezand

Zaterdag was het in alle vroegte de taak aan Xander de Roos, Thomas en Paul Schutrups. In de middag sloot Marten Zomers aan en gingen de heren Schutrups huiswaarts.

In de ochtend sessie heeft Xander een gouden medaille weten te bemachtigen op de 100 meter schoolslag en Thomas viel net buiten het podium maar wel met een persoonlijk record.

De 200 meter vrijeslag werd door de beide heren van Schutrups gezwommen. Thomas tikte aan met een persoonlijke record van 3 seconden maar helaas geen podiumplaats waard. Paul verbeterde zijn persoonlijke record met een seconde, chapeau.

In de middag sessie heeft Xander zich zowel op de 200 meter rugslag als op de 100 meter vlinderslag een medaille behaald. Met twee gouden en één bronzen ging Xander stralend naar huis. Marten overtrof zichzelf en behaalde met een persoonlijk record van een seconde een bronzen medaille op de 100 meter vlinder. De 50 meter vrijeslag was knokken maar net niet podium waardig.

De beide vaders van Schutrups en Zomers zijn erg tevreden en kijken met trots terug op deze dag in Hoogezand. Heren, keurig gedaan.

Zondag kwamen wederom Xander en Marten aan de start. Zij werden op de dag vrijgezeld door Naomi van der Sluis, Kim Bouhuys en Dyan Rothschaid.  

In de ochtend sessie heeft Xander een 5e plek weten te bemachtigen op de 100 meter rugslag en helaas een diskwalificatie op de 200 meter wisselslag. Marten kon geen medaille bemachtigen en werd 4e op de 100 meter rugslag met een mooi persoonlijk record van 1.14.09. Naomi behaalde op de 100 meter schoolslag een mooie tijd, geen pr en een 11e plek bij de dames.

In de middag sessie heeft Kim zich laten zien op de 50 meter vrije slag in een tijd van 34.33. Op de 200 meter rugslag kwam de misselijkheid op zetten en was ze genoodzaakt om haar race vroegtijdig af te breken. Marten zwom een mooi persoonlijk record van 1,5 seconde op de 100 meter vrijeslag. Xander nam nog een zilveren medaille mee naar huis, één die hij nog niet had bemachtigd dit weekend. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met 3,5 seconde op de 200 meter schoolslag. Dyan zwom een keiharde race op de 100 meter vlinderslag en verloor net het zilver, in een tijd van 1.16.55 werd ze derde.

Zwemclub Borger is trots op deze zwemprestaties en kijkt terug op een tevreden kampioenschap!

Bekijk ook

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag

Emile Dost uit 1e Exloërmond behaald een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag
Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Emile Dost vertegenwoordigde Zwemclub Borger in het chloorbad.