Terug naar Nieuws

Emile Dost van Zwemclub Borger behaald een zilveren medaille op het NJJK

Gepubliceerd op:
Emile Dost van Zwemclub Borger behaald een zilveren medaille op het NJJK

Donderdag 13 tot en met zondag 16 december waren de  Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen (NJJK) korte baan Eindhoven. Emile Dost en Brenda Beijering vertegenwoordigde Zwemclub Borger in het 25 meter bad.

Emile zwom vrijdag, zaterdag en zondag verschillende afstanden. Vrijdag zwom hij de 100 meter rugslag met een mooi persoonlijk record (pr). Daarna de 200 meter wisselslag met een pr en een finale plek. In de finale werd hij 4e met weer een seconde sneller dan in de morgen. Dit is tevens een Drents Record.

Zaterdag zwom hij de 50 meter rugslag waar hij geen pr op had gezwommen en een 17e plek wist te bemachtigen. De 200 meter schoolslag was goed voor een pr van een seconde en een 7e plaats.

Zondag zwom hij de 100 meter schoolslag met een piep klein pr en een 12e plaats. Emile zwom in de middag zijn specialiteit, de 400 meter wisselslag. Hij zwom hier een pr van maar liefst 5 seconden en ging met een zilveren medaille op zijn laatste NJJK korte baan naar huis.

Brenda Beijering zwom alleen op de zondag haar 200 meter rugslag. Dit limiet had ze nog maar recent gezwommen maar was goed voor deelname op dit NJJK. Ze werd 9e van haar leeftijd en zwom er nog eens 1,5 seconde van haar pr af.

Emile en Brenda, bedankt voor jullie uitstekende prestaties en het neer zetten van ZC Borger in Eindhoven!

Zwemclub Borger op de kaart gezet in het zuiden van het land.

Zwemclub Borger op de kaart gezet in het zuiden van het land.
Afgelopen weekend vonden de Open Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan van zwemmen plaats in Tilburg. Alle beste zwemmers van Nederland kwalificeerden zich hiervoor door limieten te zwemmen op verschillende afstanden. Namens ZC Borger kwamen Rowan Keen, Emile Dost, Dionne Salomons, Bryan en Darren Chen in actie.
 

Minioren-Junioren circuit deel 2

Minioren-Junioren circuit deel 2
Op zaterdag 14 december heeft ZC Borger met 14 zwemmers meegedaan aan de tweede wedstrijd van het minioren-junioren circuit in Assen.