Terug naar Nieuws

Emile Dost en Dionne Salomons zetten Zwemclub Borger op de kaart tijdens NJJK in Eindhoven

Gepubliceerd op:
Emile Dost en Dionne Salomons zetten Zwemclub Borger op de kaart tijdens NJJK in Eindhoven

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni stonden Emile Dost uit Eerste Exloërmond en Dionne Salomons uit Gasselternijveen aan de start in het Pieter van den Hoogeband stadion in Eindhoven. 

Tijdens het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap zetten zij Zwemclub Borger op de kaart met geweldige prestaties.

Emile Dost kwam op zeven verschillende afstanden uit in het 50 meter bad. Op de 50 meter schoolslag werd hij 12e, op de 100 meter schoolslag 14e en op de 200 meter schoolslag 8e. Op alle drie de afstanden verbeterde hij zijn persoonlijke records en scherpte hij ook zijn clubrecords aan. Op de 100 meter rugslag noteerde hij de 10e tijd van Nederland en op de 50 meter rugslag werd hij 8e. Dit leverde hem nogmaals een persoonlijk en een nieuw clubrecord op. Ook zwom Emile de 200 en 400 meter wisselslag, zijn specialiteit. Op de 400 meter wisselslag wist hij nét geen podium plaats te bemachtigen en werd 4e van Nederland. Op de 200 meter werd hij met een persoonlijk record 5e! Een knappe prestatie met een gouden randje omdat hij een persoonlijk record noteerde van maar liefst 4 seconden. Dit is ook een Drents record waardig wat nog in handen was van Daniel van der Deen. Een oud zwemmer van Zwemclub Borger dat nog dateerde uit zijn DZ&PC tijd. De 400 meter wisselslag was ook een Drents record, maar dat stond al op naam van Emile.

Dionne Salomons zwom dit weekend vier afstanden. De rugslag, haar favoriete slag, kwam het meest aanbod. Zowel op de 50, 100 en 200 meter stond zij aan de start. Op de 50 meter zwom ze net geen persoonlijk record, op de 100 meter rugslag noteerde zij een 9e plek op de ranglijst van Nederland en op de 200 meter rugslag werd zij 13e. De 100 meter vrijeslag noteerde zij in een 50 meter bad een tijd van 1.02.21.

Het was een gezellig en sportief weekend voor beide zwemmers en hun families die naar Eindhoven waren afgereisd. Een knappe prestatie van Emile en Dionne, chapeau!

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap

Rowan Keen behaald een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap
Zwemclub Borger startte op vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap met twee zwemmers, Dionne Salomons (Gasselternijveen) en Rowan Keen (Klijndijk).
 

Podium kleurt ZC Borger blauw

Podium kleurt ZC Borger blauw
Tijdens de eerste dag, 15 juni 2019, van de regio B kampioenschappen in het Helperbad in Groningen hebben 8 zwemmers van ZC Borger meegedaan.