Terug naar Nieuws

Deel 4 van de landelijke zwemcompetitie zwom ZC Borger in Hengelo

Gepubliceerd op:
Deel 4 van de landelijke zwemcompetitie zwom ZC Borger in Hengelo

ZC Borger zwemt seizoen 2017/2018 in de landelijke B competitie waarin 29 ploegen uit heel Nederland uit komen. Doordat de KNZB besloten heeft om de Competitie indeling voor het komende jaar te veranderen gaan de laatste 9 ploegen naar de landelijke C-competitie.

Aangezien ZC Borger naar 3 ronden op plaats 23 staat, was er een zware taak om nog 3 plaatsen te stijgen. Het verschil met plaats 20 was inmiddels vrij groot. Zaterdag 17 maart vond deel 4 (de laatste wedstrijd) plaats bij WS Twente in Hengelo. DZ&PC uit Drachten, Nova uit Musselkanaal en ZC Borger uit Borger namen deel aan deze verenigingscompetitie. ZC Borger reisde af met 26 zwemmers en vele supporters om te strijden voor handhaving in de B-klasse.

De wedstrijd begon gelijk goed met een 4 x 200 meter vrije slag estafette waarin Emile Dost startte met een persoonlijke record en ook Paul Schutrups en Mike Fuhler bleven ruim onder hun eigen tijd. Rowan Keen maakte het als slot zwemmer vervolgens af. Hij kwam niet aan zijn record maar ze zwommen ruim 5 seconden onder de inschrijftijd. Dit gaf gelijk een positieve boost voor de overige zwemmers. De stemming zat er gelijk goed in. Er werd dan ook hard gezwommen, hetgeen resulteerde in 23 persoonlijke records.

Eén van de persoonlijke records verbeteraars is Lieke Brinkman met een persoonlijke record op de 100 meter vrijeslag en 50 meter vlinderslag. Emile Dost die in de estafette als start zwemmer net zijn 200 meter vrijeslag verbeterde en de 200 meter vlinderslag als record noteerde ging tevreden naar huis. Ivor Feunekes stak drie persoonlijke records in zijn zak. Eén op de estafette, 50 meter vrije slag. Zijn 100 meter rugslag en 200 schoolslag verbeterde hij riant. Mike Fulher deed exact hetzelfde als Ivor en knalde op de 100 meter rugslag en 200 meter schoolslag er een persoonlijk record uit. Lisa Harthoorn had een aantal milliseconden van haar persoonlijk record afgesnoept op de 200 meter rugslag. Dit deed Benthe Hilbolling ook op de 100 meter vrije slag. Annelie Klinkhamer knalde in het water op de 100 meter vrije slag waarbij ze op haar eind tijd en tussen tijd beide een persoonlijk record zwom. Benthe Knol zwom op de loodzware 200 meter vlinderslag een record, wat een prestatie. Dionne Salomons maakte het waar. Ze zwom eindelijk de 100 meter vrije slag onder de minuut in een tijd van 59.11. Dit leverde haar ook een clubrecord op, tevens 100 en 200 meter rugslag. De 200 meter rugslag is de beste tijd ooit gezwommen binnen de club dus daarmee een allround clubrecord. Van harte! Thomas Schutrups knalde de 100 meter vrije slag en 200 meter rugslag eruit met een persoonlijk record en Marten Zomers is bezig met zijn comeback. Drie persoonlijke records op 100 meter vrije slag en zijn tussen tijd op de 100 meter rugslag van zijn uit eindelijke record op de 200 meter rugslag.

Als afsluiting was er ook nog een estafette 4 x 50 meter vrije slag voor junioren. Ook hierin werd er door 3 zwemmers onder hun persoonlijke record gezwommen, klasse!

In de komende dagen is het wachten op de uitslagen die binnen komen. De punten worden geteld en ZC Borger weet of zij nog in de B-klasse kan blijven of terug gaat naar de C-klasse.

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven

Zwemclub Borger presteert in Eindhoven
Dit weekend stond voor de zwemmers van ZC Borger in het teken van de (Junior) Swimcup in het Pieter van den Hoogeband zwemstadion te Eindhoven.
 

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger

Geslaagde jaarvergadering van Zwemclub Borger
Vrijdag 29 maart vond de jaarvergadering van Zwemclub Borger plaats in de Eeserhof in Ees.